Corona Friesland

Wanneer de Corona sneltest COVID-19 ?

Sneltesten zijn vooralsnog alleen geschikt voor mensen met Corona klachten. Heb je dus verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging/ koorts, plotseling of verlies van reuk of smaak, laat je dan testen. Hierdoor is het dan ook alleen zinvol de test te laten afnemen wanneer je klachten hebt.

De beste periode om je te laten testen is binnen 7 dagen nadat de klachten zijn ontstaan. In geval van Corona is er dan zeker voldoende virus om Corona aan te tonen met de sneltest COVID-19.

Uitzondering is de ondiepe neustest, deze test kan tevens worden ingezet als preventieve screeningstest, dus ook wanneer er nog geen klachten zijn. Bijvoorbeeld wanneer je wilt weten of je zelf besmettelijk bent bij een bezoek of omgang met een kwetsbaar iemand. Deze test is zeer geschikt voor kinderen. Hou je ook bij deze test bij een negatieve uitslag aan de maatregelen!

Binnen 15 a 20 minuten heb je de uitslag al in je mailbox. Bij een positieve uitslag word je tevens door ons gebeld zodat wij zeker weten dat je de uitslag hebt ontvangen.

Is de test negatief, dan heb je geen Corona. Is de test positief, dan heb je Corona en ontvang je van ons een mail en telefoontje met toelichting en uitleg van het vervolgtraject. Wij geven de positieve uitslagen door aan de GGD. De GGD zal contact met je opnemen over bron en contact onderzoek.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Binnen 15 a 20 minuten heb je de uitslag al in je mailbox. Bij een positieve uitslag word je door ons gebeld zodat wij zeker weten dat je de uitslag hebt ontvangen.

Is de test negatief, dan heb je geen Corona. Is de test positief, dan heb je Corona en ontvang je van ons een mail en telefoontje met toelichting en uitleg van het vervolgtraject. Wij geven de positieve uitslagen door aan de GGD. De GGD zal contact met je opnemen over bron en contact onderzoek.

Hoe betrouwbaar is de Corona sneltest COVID-19?

De antigen-sneltest werkt alleen wanneer je klachten hebt omdat er dan voldoende virus aanwezig en dus aantoonbaar is.

De sensitiviteit van de sneltest is 96.52% en de specificiteit is 99.68%

De antigen-sneltesten die wij gebruiken hebben een CE-markering en zijn succesvol getest en goedgekeurd.

Het op de juiste manier afnemen van de sneltest is essentieel voor een correct testresultaat, daarom werken wij uitsluitend met BIG-geregistreerde verpleegkundigen, zij worden ondersteund door ervaren zorgverleners.


Wat kost de Corona test?

De corona sneltest kost 60 euro, de ondiepe neustest kost 70 euro en de antistoffentest kost 45 euro.

Hoe kan ik me aanmelden voor een Corona sneltest?

Aanmelden voor een coronatest gaat via ons online afsprekenmaker. Ga hiervoor naar de homepagina van deze site of klik hieronder op de link om direct een afspraak te maken voor een corona sneltest of antistoffen test.

Wat gebeurd er met de uitslag van de Corona test?

Wanneer de uitslag negatief is, dan heb je geen Corona en ontvang je een mail met de testuitslag op het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld voor de sneltest.

Is de uitslag positief, dan heb je Corona en krijg je behalve de mail ook een telefoontje van ons zodat we zeker weten dat de uitslag goed bij je terecht is gekomen en we je kunnen informeren over het vervolgtraject.

Geven jullie mijn testuitslag door aan de GGD?

Is de uitslag van de Corona sneltest positief, dan heb je Corona en zijn wij verplicht de testuitslag door te geven aan de GGD. De GGD neemt vervolgens contact met je op voor het bron en contact onderzoek.

Testen jullie ook kinderen?

Wij testen kinderen alleen met toestemming van ouders/ verzorgers.
Bij kinderen jonger dan 13 jaar testen wij alleen met de ondiepe neustest.